2011/06/14

Klassisk nationalsocialism med antidemokrati, antisemitism och rasbiologi på agendan.

”Svenskarnas parti hälsar alla nationalister välkomna till sommarens stora höjdpunkt. På schemat står intressanta föreläsningar, tal, workshops, tävlingar, paddling, självförsvarskurser, airsoft och brännboll. För barn under 15 år är deltagandet gratis”

Svenskarnas parti, (Nationalsocialistisk front) grundades 1994, och var då Sveriges största nazistiska organisation. De har bytt namn flertalet gånger, men sen 2009 heter partiet Svenskarna parti och de registrerade sig som politiskt parti. 2010 blev de det första nazistiska partiet som fått mandat i en folkval församling (en mandat i Grästorps kommunfullmäktige) i Sverige sen andra världskriget. SvP har samma ledning som när det startades upp under NSF och är präglat av antisemitiska konspirationsteorier. Enligt partiets program ska svenskt medborgarskap enbart vara förbehållet människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet.

Partiet ordnar alltså ett ungdomsläger i sommar, men säger att lägret inte är politiskt. Hur logiskt är det att ett parti inte pratar politik? Självklart kommer man framhäva och utgå ifrån sin politik på lägret. Högerextrema rörelser har alltid vänt sig till unga människor för att värva medlemmar. Det är en intern uttalad strategi, och tyvärr fungerar den. I tonårern försöker unga forma sin identitet och hitta sin tro på världen, därför är det en lätt målgrupp att inrikta sig på, då de inte har den egna tanken färdigutvecklad som (förhoppningsvis) vuxna människor har. En sorlig strategi som leder unga människor in på en väg av hat, av förakt och ofta av våld (Flera av partiets aktivister har genom åren dömts för grova våldsbrott och mord). Av inskränkthet och blindhet. De unga lär sig av de "häftiga" äldre och vill snabbt vara som de. Eftersom åsikterna är så pass extrema så finns inget rum till eftertanke eller tvekan, - antingen är du med eller så är du inte.

Det är viktigt att se att även om partiet bytt namn så är det fortfarande samma klassisk nationalsocialism med antidemokrati, antisemitism och rasbiologi på agendan. Det är fortfarande precis samma åsikter, men i ett annat format. Daniel Höglund, som är partiledare för Svenskarnas parti, tillhörde tidigare ledarskiktet i Nationalsocialistisk front. Han har uttalat sig om en massa smarta saker, eller vad sägs t.ex. om "Vi måste genomföra vad som måste ske – en total avveckling av mångkulturen"

Ur Svenskarnas partis program
"Viktiga vidtaganden av rasbiologiska skyddsåtgärder för att säkra den nordiska rasens andliga och biologiska sundhet. Därmed upprättande av en statlig raskontroll. Obligatorisk undervisning i rasbiologi och rashygien samt befrämjande av en sund kroppskultur."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar