2011/05/15

Åkesson vill som ensamt parti fortsätta exportera vapen till länder med diktatur

Den 12 maj beslutade riksdagens utrikesutskott att kräva en skärpt lagstiftning för vapenexporten. Sverige har exporterat vapen till islamistiska diktaturer under många regeringar, trots att vårt land leds med hjälp av ord som "demokrati" och "mänskliga rättigheter". I och med all revolt i arabvärlden har nu flera partier valt att ställa sig emot export av vapen till diktaturer. Alla partier, - förutom Sverigedemokraterna. SD vill inte ha någon skärpning av lagen, och har reserverat sig i utrikesutskottet och kommer förmodligen begära omröstning i frågan, när den tas upp i kammaren den 19 maj.

Är det inte konstigt att det enda parti som uttalar sig främlingsfientligt och i vanliga fall skriker ut hur farligt islam är, faktiskt vill beväpna jihadistiska stater?
Nej, egentligen inte av två anledningar; SD är ett enfrågeparti, - de vill minska invandringen och paritet har egentligen ingen genomtänkt och sammanhängande politik när det kommer till andra frågor. Dessutom - hur skulle de kunna få anhängare om de inte hade en tydlig fiende att visa upp? I en värld utan islamister med vapen hade inte många människor attraheras av det rädda lilla partiet.

SD vill alltså att Sverige ska exportera vapen till Saudiarabien, men när de människor som försöker fly landet och hitta någon form av trygghet i Sverige så ska SD stänga gränser, de vill inte ha några flyktingar i Sverige. Åkesson utmålar dessa flyktingar som en stor fara för vårt samhälle, - fanatiker som kommer till Sverige för att frälsa oss till islam.
Detta innebär alltså att SD gärna säljer vapen till islamister, men vägrar att hjälpa de som försöker fly från det islamistiska systemet. Det innebär att Sverigedemokraterna i praktiken hjälper de islamistiska regimerna.
Jag anser det inte rimligt att förse länder i krig med vapen, oavsett religion, land eller kultur. Att de flesta partier nu enats om detta och en ny lagstiftning förmodligen nu är på ingång är något jag tycker känns väldigt bra (även om det borde ha hänt för länge sen). Det tycker nog de flesta. Fast inte regimer som behöver våra vapen för att kontrollera sitt folk. Och inte Åkesson, såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar